Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Kaszę ugotować na sypko, po czym zalać serwatką, zagotować i doprawić do smaku solą i cukrem oraz sokiem z cytryny. Wlać śmietanę, wymieszać, podgrzać. Ziemniaki obrać, pokroić na plasterki, ułożyć na talerzach. Zalać gorącą zupą, posypać posiekanym koprem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    kobiety to zjedzą, ale mężczyżni, kiedy się zachwycą, wzruszą mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    jeszcze babcia mi powtarzała, chcesz miec ładną buzię, jedz serwatkę, dziecko !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !