Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszka z kaszy krakowskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 1/2 kg
mleko 2 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 1/2 szklanki
migdały 30 sztuk
rodzynki 4 łyżki
osłonki z wieprzowego jelita g

Przepis i sposób przygotowania na: kiszka z kaszy krakowskiej

Do opłukanej na sitku kaszy wbić jajko, wymieszać. Zagotować mleko ze smalcem, dodać kaszę z jajkiem i pozostawić na 5 minut na ogniu, stale mieszając. Gdy kasza napęcznieje, dodać cukier, sparzone migdały, obrane ze skórki i posiekane oraz rodzynki. Całość dobrze wymieszać aż do równomiernego rozmieszania składników w masie. Masą napełnić lużno osłonki, wrzucić do wrzątku i gotować na małym ogniu około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 17.07.2012 12:05
co nie robi się dla mężusia - pełne poświęcenie, ale warto !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak