Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 80 dkg
rodzynki 10 dkg
musztarda 3 łyżki
masło 10 dkg
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: cebula z rodzynkami

Rodzynki sparzyć, osączyć. Cebulę obrać i pokroić. W płaskim rondlu stopić masło, włożyć cebule, chwile smażyć, po czym dodać rodzynki, śmietanę wymieszaną z musztardą, całość połączyć. Posypać solą, cukrem oraz pieprzem idusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Miękką cebulę doprawić do smaku. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 01.08.2012 22:37
A do czego sie to podaję? Nigd nie jadłem czegoś takiego, i chyba bym się nie skusił:( ale może jest smaczne.
sznycel 17.07.2012 12:01
suróweczka rozgrzewa język i nie tylko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak