Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki smażone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
kurki 1 kg
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki smażone

Kurki płukać do czystości, następnie pokroić na drobno i gotować około 5 minut. Jeśli kurki długo się gotują robią się zbyt twarde, następnie wypłukać w zimnej wodzie i odcedzić na sicie. Między czasie na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną na drobno cebule, dodać kurki i smażyć na koniec doprawić przyprawami do smaku i wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 17.09.2012 07:50
super
Reda 17.09.2012 07:50
super
wazka 15.09.2012 08:23
super
Dorian 31.07.2012 19:08
pycha
olkaaa 26.07.2012 08:38
uwielbiam kurki
owca441 16.07.2012 20:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak