Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka gotowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kostka palma 1 szt
jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek migdałowy 1 tubka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka gotowana

Na początek do wysokiego garnka wlać wodę tak by zakryć formę do gotowania i zagotować wodę. Między czasie. Białka oddzielić od żółtka, następnie pianę ubić na sztywno. Kostkę palmę stopić w rondelku, ostudzić i wymieszać dokładnie ze wszystkimi składnikami, dodając żółtka. Do formy przeznaczonej do gotowania nasmarować tłuszcz, obsypać bułką tartą i przelać masę. Gdy woda będzie się gotować, włożyć formę z zawartością i zagotować przez 1 godzinę i około 10 minut. Ostudzoną babkę można polać dowolną polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 09.10.2012 08:50
fajna babeczka
Norgiusz 10.09.2012 08:31
piekna babeczka
elficzna 26.08.2012 20:40
uwielbiam taką babkę, pycha
Dorian 30.07.2012 23:05
piekna
olkaaa 26.07.2012 08:15
super ciasto
niedozywiona 17.07.2012 18:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak