Sposób przygotowania

Na początek do wysokiego garnka wlać wodę tak by zakryć formę do gotowania i zagotować wodę. Między czasie. Białka oddzielić od żółtka, następnie pianę ubić na sztywno. Kostkę palmę stopić w rondelku, ostudzić i wymieszać dokładnie ze wszystkimi składnikami, dodając żółtka. Do formy przeznaczonej do gotowania nasmarować tłuszcz, obsypać bułką tartą i przelać masę. Gdy woda będzie się gotować, włożyć formę z zawartością i zagotować przez 1 godzinę i około 10 minut. Ostudzoną babkę można polać dowolną polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekna
  • 1
    original
    Opublikowano

    elficzna

    uwielbiam taką babkę, pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    piekna babeczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    fajna babeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !