Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z jelenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gulasz jelenia 50 dkg
olej słonecznikowy 2 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
wino czerwone wytrawne 100 ml
borówki 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z jelenia

Mięso umyć, osuszyć, doprawić pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dodać przecier pomidorowy i podlać winem. Dolać szklankę wody. Przykryć i dusić 40 minut. Dodać borówki i dusić jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 17.07.2012 11:54
przypomina mi smak dania robionego przez ukochanego Dziadzia w dzieciństwie
andżelika1 16.07.2012 20:20
jak się ma znajomego myśliwego, można się obyć bez łowów
ewka1978 16.07.2012 19:58
tylko jeszcze trzeba upolować jelenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak