Sposób przygotowania

Jagody przebrać, opłukać i osączyć - wsypać do garnka i wlać sok wyciśnięty z limonek oraz nieco startej skórki, posypać cukrem żelującym - wymieszać i odstawić na godzinę.
Postawić garnek z jagodami na małym ogniu, nakryć i zagotować - odkryć.
Ogrzewać, często mieszając, przez 5 minut na średnim ogniu.
Gorącą konfiturką napełnić niewielkie słoiczki, aż po brzeg, i szczelnie zakręcić.
Gotowe słoiki postawić dnem do góry, nakryć kocem lub grubym ręcznikiem i pozostawić tak do zupełnego ostygnięcia.
Nie pateryzować!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    takie proste, a takie dobre ;)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Kiedy napełniłam słoiczki - zostało mi troszkę w nadmiarze - oczywiście zjadłam na poczekaniu ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    do pączków rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wow świetny pomysł z limonką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Camill

    Ale to musi byc cudne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !