Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie z dzemem i bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
ciasto francuskie 2 opakowania
maragryna do smarowania
bakalie 3/4 szklaneczki
cynamon 1/3 łyżeczki
woda 1 szklanka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z dzemem i bakaliami

Kroki postępowania

1
ciasto francuskie kroimy w kwadraty o średnicy 5 cm.
Krok 1 - francuskie z dzemem i bakaliami foto
2
wcześniej przygotowane nadzienie: JABŁKA OBIERAMY, KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ , WRZUCAMY DO GARNKA. DOLEWAMY ZIMNĄ WODĘ I GOTUJEMY NA ŚREDNIM OGNIU, OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC. DODAJEMY CYNAMON, JA GO NIE DODAJE ZBYT DUŻO, WEDLE UZNANIA. GDY JUŻ JABŁKA BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY CUKIER ( INDYWIDUALNIE,PPONIEWAŻ JABŁKA SĄ RÓŻNIE SŁODKIE). Dodajemy bakalie, dobrze mieszamy. Ostygnięte wykładamy na ciasto francuskie i
Krok 2 - francuskie z dzemem i bakaliami foto
3
sklejamy w trójkąt. Zdobimy widealcem.
Krok 3 - francuskie z dzemem i bakaliami foto
4
wierzch smarujemy margaryną. pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 190 stopni
Krok 4 - francuskie z dzemem i bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.03.2013 20:29
muszę zrobić w krótce
TEtalicha 13.03.2013 20:31
bardzo pomysłowe
Katarzyna/kate1980 17.07.2012 22:06
uwielbiam ciasto francuskie
treonina 16.07.2012 19:14
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak