Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Armerytki z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka paryska 8 skibek
jajko 3 sztuki
mleko 0,5 szklanki
dżem
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Armerytki z dżemem

Kroki postępowania

1
W głebokim talerzu mieszamy jajko z mlekiem
Krok 1 - Armerytki z dżemem foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej
Krok 2 - Armerytki z dżemem foto
3
Moczymy kawałki bułki w jajku z mlekiem i kładziemy na patelnię.
Krok 3 - Armerytki z dżemem foto
4
Smażymy z obu stron na złoty kolor
Krok 4 - Armerytki z dżemem foto
5
Podajemy z dżemem, najlepiej domowym. Wspaniale smakują do kawy.
Krok 5 - Armerytki z dżemem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 31.03.2013 16:02
Brudna patelnia, brudna kuchenka włącznie z pokrętłami.Ja za poczęstunek dziękuję...
Laila2786 11.02.2013 08:23
ciekawy przepis
rjustysia 18.09.2012 21:14
Mnie również nazwa zaciekawiła :) a takie śniadanie jest przepyszne
Ela15 03.09.2012 12:00
super
hahanka 30.07.2012 14:41
nazwa wielkopolska, Armerytki to smak dzieciństwa mojego męża, robił mu je jego dzidek
kupiska 23.07.2012 12:11
ciekawe połączenie z dzemem... smazona bułka paryska czy zwykła fajnie smakuje obtoczona w jajku ale dzemem jeszcze nie jadłam:)
sylwia / sytofala 16.07.2012 21:12
widzę , że zostałam wyprzedzona z pytaniem o nazwę :)
treonina 16.07.2012 19:16
ciekawa nazwa :-) ja też nigdy jej nie słyszałam
SmacznaPyza 16.07.2012 18:45
pierwszy raz słyszę taką nazwę - skąd pochodzi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak