Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 2 szt
kiełbasa podwawelska 300 g
pieczarki 300 g
czosnek 2 ząbki
ser żółty 300 g
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
fasola 1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki obrać i lekko podgotować, przestudzić i pokroić w plastry. 1 część ziemniaków ułożyć na wysmarowanej blasze.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z cebulą.
Pieczarki i cebulę wrzucić do miski, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, odsączoną i przepłukaną fasolę, natkę, pokrojoną w plastry wędlinę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wszystko wyłożyć na ziemniaki.
Przykryć farsz drugą częścią ziemniaków, posypać żółtym serem i papryką.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 23.09.2013 17:09
pyszna zapiekanka
magdziorka6 18.08.2012 18:57
warto spróbowć
magical66 08.10.2011 21:35
rewelqacja
Sarenka 08.08.2011 21:21
Lubie takie ziemniaczane smaakowitosci :)
IZABELA29 18.07.2011 11:01
jeszcze nie robiłam ale może kiedyś ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak