Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki zapiekane pod serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kalafior 0,5 kg
cebula biała 2
Zioła prowansalskie suszone Prymat
natka pietruszka świeża 4 łyżki
pieprz do smaku
żółty ser 100 g
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
naleśniki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane pod serem

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę .
W rondlu podgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy.
Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem.
Dodajemy ugotowanego wcześniej w osolonym wrzątku kalafiora i rozgniatamy go widelcem.
Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i kukurydzę .
Doprawiamy ziołami prowansalskimi i czosnkiem granulowanym.
Smażymy aż wszystko dokładnie się ze sobą połączy, a mięso usmaży.
Na koniec wrzucamy 2-3 łyżki startego żółtego sera.
Na upieczone wcześniej naleśniki nakładamy po 2 łyżki przygotowanego farszu.
Zwijamy je w rulon i układamy na wyłożonej folią aluminiową blaszce skropionej olejem.
Układamy ściśle jeden koło drugiego.
Posypujemy resztą sera.
Pieprzymy po wierzchu i skrapiamy dodatkowo olejem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i zapiekamy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 28.08.2013 16:26
jedno z moich ulubionych dań:)
Wacław 17.10.2012 09:54
pyszny przepis :)
olkaaa 08.10.2012 14:32
chętnie spróbuję
AGNIESZKA144 23.08.2012 16:32
smaczne
IZABELA29 20.07.2012 21:08
bardzo dobre
edyta44 20.07.2012 18:03
apetycznie sie zapowiada
smakowita 18.07.2012 17:50
fajny przepis
smakowita 18.07.2012 17:50
fajny przepis
caralajna 17.07.2012 09:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak