Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę .
W rondlu podgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy.
Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem.
Dodajemy ugotowanego wcześniej w osolonym wrzątku kalafiora i rozgniatamy go widelcem.
Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i kukurydzę .
Doprawiamy ziołami prowansalskimi i czosnkiem granulowanym.
Smażymy aż wszystko dokładnie się ze sobą połączy, a mięso usmaży.
Na koniec wrzucamy 2-3 łyżki startego żółtego sera.
Na upieczone wcześniej naleśniki nakładamy po 2 łyżki przygotowanego farszu.
Zwijamy je w rulon i układamy na wyłożonej folią aluminiową blaszce skropionej olejem.
Układamy ściśle jeden koło drugiego.
Posypujemy resztą sera.
Pieprzymy po wierzchu i skrapiamy dodatkowo olejem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i zapiekamy 15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    apetycznie sie zapowiada
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    jedno z moich ulubionych dań:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !