Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

półkruche ciasteczka migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
cukier 1/2 szkl.
margaryna 2/3 kost.
jajko 2 szt.
płatki migdałowe 10 dkg.
śmietana gęsta 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: półkruche ciasteczka migdałowe

wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto odstawić w chłodne miejsce na 30min.po tym czasie wyjąć ciasto wałkować i wykrawać foremkami ciasteczka.Układać je na natłuszczonej blasze i upiec w temp.180st.ok.15min.na jasno złoty kolor można polukrować po wystudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 25.07.2012 09:11
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak