Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać. 80 dag ziemniaków zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Pozostałe 80 dag ziemniaków ugotować, przepuścić przez praskę. Tarte ziemniaki odcisnąć. Sok odstawić, następnie zlać wodę a skrobię dodać do masy ziemniaczanej. Wyrobić masę ziemniaczaną, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze raz wyrobić masę. Ser topiony pokroić w grubą kostkę 1,5 cm. Z masy ziemniaczanej robimy placuszki układamy ser topiony i formujemy kulki. Wrzucamy na osoloną do smaku gotującą się wodę. Gotujemy ok. 6 minut od chwili wypłynięcia. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić. Polać ugotowane pyzy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    Pyzy bardzo rzadko robie, a nadziewanych jeszcze nigdy...pracochłonne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    z serkiem nigdy nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takich jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !