Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ze skarbami lasu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 1 szklanka
woda 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ze skarbami lasu

Jagody zagotować wraz z cukrem (krótko). Żelatynę rozpuścić. Dodać do jagód. Wymieszać. Przelać do pucharków/ kieliszków. Schłodzić. Gdy będą zimne wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki przed podaniem można udekorować bitą śmietaną.

100 ml wody wykorzystujemy do żelatyny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 28.07.2012 16:25
Polecam jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak