Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z czterech mięs

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
kość wiperzowa 25 dkg
mięso wołowe 25 dkg
lubczyk 1
marchew 1
pietruszka 1
kapusta włoska 1 liśc
pietruszka zielona
sól
pieprz
woda 2,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z czterech mięs

Wszystkie rodzaje mięsa dokładnie opłukac i włożyć do garnka. Zalac wodą. Zagotować i gdy zacznie wrzeć zmniejszyc na mały ogień. Lekko posolić. Nastepnie należy zebrać wytworzone tzn. szumy. Włożyć marchewkę, korzeń pietruszki, kapustę i lubczyk. Rosół należy gotowac długo na małym ogniu. Doprawic do smaku. W razie potrzeby należy jeszcze raz zebrać szumy. Gdy rosół będzie gotowy wyjmujemy z niego mięsa i w razie potrzeby można jeszcze przecedzić go przez sito przed podaniem na talerze. Marchewkę należy wyłowić i pociąc na plasterki. Natke pietruszki opłukac i drobno posiekać. Najlepiej podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak