Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z mięsnym farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki
mąka ziemniaczana
karkówki ugotowanej 30 dag
boczku ugotowanego 30 dag
cebula
jajko
piperz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z mięsnym farszem

Kroki postępowania

1
W głębokiej misce wymieszać mąkę z solą,dodać masło i znów dobrze wymieszać.
Dodać 1/4 szklanki wody,wymieszać i wstawić do lodówki na 30min.
Krok 1 - Kluski śląskie z mięsnym farszem foto
2
Rozwałkować :)
Krok 2 - Kluski śląskie z mięsnym farszem foto
3
Złożyć ciasto w dwa razy i wyłożyć na blachę,mocno dociskając,żeby nie zostało nigdzie powietrza.
Krok 3 - Kluski śląskie z mięsnym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 04.09.2012 09:52
Smakowicie to wygląda mniam
Renata22 04.08.2012 15:49
super, moje smaki ;)
Zdzisław 16.07.2012 13:37
lubię dużo kluch na talerzu...
smakowita 16.07.2012 12:12
domowej roboty są najlepsze !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak