Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z bazylią

Fileta rozcinamy tworząc kieszonkę (tak na płasko zaczynając od grubszej części ) do kieszonki wkładamy liście bazylii sporo , nacieramy solą i ziołami i lekko podsmażamy na oliwie , następnie przykrywamy, zmoczonym kawałkiem papieru do pieczenia i dusimy ok 10 min , mięso dzięki temu jest soczyste ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 07.02.2013 18:36
pyszne mięsko
Agnieszka83 08.11.2012 10:47
smaczny przepis ;)
Anna133 08.11.2012 10:46
w ogóle to marzy mi się taka ściana z ziołami w domu , ma ktos ?
agam26 28.07.2012 14:12
wygląda pysznie
Anna133 16.07.2012 18:46
Ja też mam świeżą w ogrodzie i wyszło pysznie , widziałam to w tv w jakimś kulinarnym programie :)
Rafał10 16.07.2012 09:42
fajny pomysł !! Mam świeżą bazylię i muszę zrobić !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak