Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z karkówki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 4 plastry
zielona fasolka szparagowa
Musztarda sarepska Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat
papryka czerwona 1 szt
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z karkówki

Paprykę pokroić w drobną kostkę. Fasolkę szparagową ugotować na półtwardo.
Plastry karkówki rozbić tłuczkiem przez folię.Oprószyć solą i pieprzem,posmarować musztardą,położyć plaster szynki,paprykę i fasolkę szparagową. Zwinąć w roladki,spiąć wykałaczkami, wierz oprószyć delikatnie solą,pieprzem i majerankiem. Następnie każdą roladkę zawinąć w folię aluminiową i przełożyć do naczynia do
zapiekania.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 70 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia otworzyć folię.

Roladki podajemy np. z ryżem,ziemniakami z surówką lub ogórkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.11.2012 17:05
smaczne
Betka 03.08.2012 08:17
pyyyyszne roladki!!!;)
SmakolykiJoanny 17.07.2012 13:38
Mięsko w każdej postaci lubię
Rafał10 16.07.2012 09:44
uuuu z karkówki jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak