Sposób przygotowania

Groch opłukać,następnie moczyć przez 4 godz. Do garnka włożyć mięso,wlać wodę i zagotować.Marchewkę i
pietruszkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę,zalać zimną wodą, aby nie ściemniały.
Dodać warzywa oraz groch odsączony z wody. Zupę posolić dodać liście laurowe,ziele angielskie i pieprz i gotować do miękkości (około 45 minut). Na 15 minut przed końcem gotowania,wyjąć mięso i dodać
ziemniaki.Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na rozgrzanej margarynie,dodać mąkę, zamieszać i od razu przełożyć do gotującej się zupy.
Grochówkę doprawić majerankiem,przeciśniętym czosnkiem,solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    na pewno pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Grochówka to dopiero cos zmacznego
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszna zupka zwłaszcza idealna gdy na dworze zimno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !