Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
mleko
cukier 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
jagody 1 szklanka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jagodami

Ryż gotujemy na mleczku z dodatkiem cukru i cukru waniliowego lub laski wanilii. Jagody myjemy przebieramy i miksujemy z cukrem . Pod koniec dodajemy śmietanę . Kilka łyżek jagód zostawiamy do ozdoby . Ugotowany ryz polewamy sosem z jagódek i ozdabiamy całymi owocami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 29.07.2012 14:40
pyszności
agaK. 18.07.2012 00:23
wygląda przepysznie:)
parysek10 16.07.2012 10:12
proste i smaczne
iwa643 16.07.2012 07:32
polecam na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak