Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos prowensalsko-jogurtowy - ostry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt 1 mały
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat szczypta
pieprz mielony do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos prowensalsko-jogurtowy - ostry

Kroki postępowania

1
W głębokiej misce wymieszać mąkę z solą,dodać masło i znów dobrze wymieszać.
Dodać 1/4 szklanki wody,wymieszać i wstawić do lodówki na 30min.
Krok 1 - Sos prowensalsko-jogurtowy - ostry foto
2
Rozwałkować :)
Krok 2 - Sos prowensalsko-jogurtowy - ostry foto
3
Złożyć ciasto w dwa razy i wyłożyć na blachę,mocno dociskając,żeby nie zostało nigdzie powietrza.
Krok 3 - Sos prowensalsko-jogurtowy - ostry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.09.2012 14:14
super sosik
paula99926 26.08.2012 14:56
wypróbuję
Norgiusz 27.07.2012 07:31
spoko sosik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak