Sposób przygotowania

Wołowinę myjemy, osuszamy, oprószamy sola i pieprzem i gotujemy na parze. Ja często do tej sałatki wykorzystuje także wołowinę pozostałą po gotowaniu rosoły. Sałatę myjemy dokładnie i osuszamy na ręczniku kuchennym lub w suszarce do sałaty. Osuszone liście sałaty wrzucamy do miski. Wołowinę kroję w mniejsze kawałki lub rozrywam widelcem, dodaje do sałaty. Do małego słoiczka wlewam oliwe, ocet dodaje szczypte soli i pieprzu.Zamykam i potrząsam energicznie aż wszystkie składniki sosu połączą się. Sosem polewam sałatkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    sycące i dość lekkie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładnie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    sałata dębowa to dla mnie nowość, fajnie wygląda na tym zdjęciu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !