Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbecik arbuzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 0,5 szt
cukier puder 1 łyżka
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbecik arbuzowy

Z arbuza wydrążamy miąższ i usuwamy z niego pestki. Rozdrobnić arbuza widelcem, lub jeśli ktośwoli mozna go zmiksować. Ja lubię jak czuje kawałki arbuza, więc tylko go rozgniatam. Cukier puder zalewamy 2 łyżkami gorącej wody i mieszamy. Po wymieszaniu zalewamy tym arbuza i mieszamy. Wkładamy do zamrażalnika na 3-4 godziny, co jakiś czas ok 1/2 godziny mieszamy. Przekładamy do pucharków i dekorujemy listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 09.08.2012 23:50
Pycha! :)
Renataj 24.07.2012 22:50
Apetyczny
Konczi 16.07.2012 10:48
mniam, aż mi ślinka cieknie !
parysek10 16.07.2012 10:19
ale ekstra, muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak