Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jaja

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
Musztarda delikatesowa Prymat do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jaja

Kroki postępowania

1
Gotujemy jaja na twardo
Krok 1 - Faszerowane jaja foto
2
Jaja przepaławaimy delikatnie nożem z drobną piłką. Delikatnie wyjmujemy łyżeczką farsz z jajek i rozgniatamy, dodając przyprawy(do smaku) i musztarde
Krok 2 - Faszerowane jaja foto
3
Przygotowany farszem nadziewamy skorupki i maczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Faszerowane jaja foto
4
Smażymy na oleju chwilkę, aż bułka się zarumieni. Jaja mozemy podać na ciepló i na zaimno! Smacznego!
Krok 4 - Faszerowane jaja foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.12.2014 14:10
są świetne
elficzna 27.08.2012 17:24
uwielbiam !
Monika-twin 17.07.2012 10:10
Też mi bardzo smakują takie jajka. I świetnie sie prezentują
ziutula
ziutula 16.07.2012 05:36
bardzo często robię podobnie, są smaczne..
Michaś 15.07.2012 22:18
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak