Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypior 1/4 pęczka
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
cukier
jogurt gęsty 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkiem

Czosnek obieramy i rozcieramy z sola lub przeciskamy przez praske do czosnku. Papkę czosnkową bardzo dokładnie mieszamy z jogurtem przyprawiając do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukru. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy, dodajemy do dipu i delikatnie mieszamy. Dip schładzamy w lodówce. Przelewamy do niedużych miseczek. Świetnie smakuje do młodych warzyw, jako sos do mięs i zapiekanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł10 15.07.2012 22:02
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak