Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona z bobem i cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka surowa 70 dkg
mąka
oliwa
Kucharek przyprawa uniwersalna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
koperek 1 łyżka
cukinia 1/2 kg
bób 1 1/2 szklanki
woda 1/2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona z bobem i cukinią

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy Kucharkiem, oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanej oliwie (jeśli mamy małą patelnię to smażymy partiami). Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wrzucamy cebulę, mięso, cukinię, bób, przyprawiamy i zalewamy gorącą wodą. Całość dusimy pod przykryciem (od czasu do czasu mieszając) około 30 minut. Pod koniec duszenia dodajemy natkę pietruszki i koperek, mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.01.2013 20:23
Prezentacja na ocenę celującą-aż chce się spróbować tej potrawy :)
Joanna46 15.07.2012 22:39
Hm nigdy nie próbowałam takiego zestawienia.
Paweł10 15.07.2012 22:02
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak