Sposób przygotowania

jagody przebrać umyć i osuszyć.W naczyniu zmiksować blenderem szklankę jagód i jeśli będzie taka potrzeba to dosłodzić je cukrem wymieszać i odstawić.Na stolnicę wysypać mąkę dodać sól i wlewać gorącą wodę przegotowaną mieszać łyżką aby się nie sparzyć a następnie zagnieść ciasto dłońmi tak aby było elastyczne na chwilę je odstawić.w miseczce wymieszać jagody które mają być na nadzienie z cukrem.Cienko wałkować ciasto i wykrawać szklanką lub foremką do pierogów krążki w środek nakładać jagody i mocno sklejać,ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy lub oleju od momentu wypłynięcia gotować jeszcze przez 3 min.wykładać łyżką cedzakową na talerz polać musem jagodowym i posypać cukrem od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, uwielbiam pierogi z jagodami!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zjadłbym duzą porcyjkę
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !