Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwka w boczku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszonych śliwek 6
wędzonego boczku 6 plaster
czosnkowe 3
paluszki chlebowe włoskie, grissini

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwka w boczku

Plastry boczku rozłożyć na desce do krojenia.
Na brzegu każdego ułożyć po jednej suszonej śliwce i zwinąć w roladkę.
Każdą spiąć przez środek wykałaczką.
Na suchej patelni podsmażyć roladki ( tłuszcz się wytopi z boczku, więc nie trzeba dodawać żadnego oleju ).
Usmażone wyłożyć na talerz i podać z paluszkami chlebowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.07.2012 07:54
szybka i ciekawa przekąska
ziutula
ziutula 15.07.2012 18:54
lubię i czasem zdarzy się też przyrządzić jako zakąskę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak