Sposób przygotowania

W dużym garnku gotuje wodę. Do zagotowanej wody wrzucam dużą kostkę z indyka, dodaje imbir, kurkumę, sól, pieprz i lubczyk. Kiedy mięso zmięknie dodaję związaną sznurkiem włoszczyznę. W międzyczasie w drugim garnku gotuje makaron świderki. Z gotującej się zupy muszę zdjąć tak zwane szumy, a więc pianę jaka pojawia się u szczytu garnka. Następnie dodaję mniej więcej słoiczek koncentratu pomidorowego do smaku. Do przypominającej już pomidorówkę zupy dodaję jeszcze cebule i koperek, a także 4 młode marchewki i pietruszki. Celowo są one wrzucane później, aby nie były rozgotowane. Kiedy zupa uzyskuje już pożądany smak wyjmuję z niej związaną włoszczyznę. Nie przepadam za rozgotowanymi warzywami, ale oczywiście jest to kwestia gustu i włoszczyzny nie trzeba wyrzucać. W zupie zostają jeszcze marchewki, pietruszki i cebula wrzucone później. Kosztuje i zupa już gotowa. Do talerzy nakładam ugotowany makaron, rozlewam pomidorówkę i dekoruje koperkiem. Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pomidorowa :) :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Nie ma to jak domowa kuchnia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !