Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sok z cytryny
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony

Kroki postępowania

1
Ryby wypatroszyć, pozbawić głowy i ogona. Dokładnie umyć, osuszyć. Przeciąć na połowę wzdłuż. Mocno skropić sokiem z cytryny, posypać kucharkiem i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny.
Krok 1 - Pstrąg smażony foto
2
Jajko umyć, rozbić, roztrzepać. Rybę panierować w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Pstrąg smażony foto
3
Olej mocno rozgrzać, smażyć na nim rybę z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Pstrąg smażony foto
4
Podawać samą lub z frytkami i zestawem surówek.
Krok 4 - Pstrąg smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.02.2014 09:33
pyszna ryba .
pestka 25.12.2013 17:15
bardzo lubię taka rybę
IlonaAlbertos 25.06.2013 11:13
Pyszna rybka.
m1monika 24.04.2013 10:49
bardzo lubię :-)
ben-ka 21.03.2013 08:38
rybka.....lubię rybkę:)
Mariusz10 03.01.2013 16:06
super
Seba 21.11.2012 09:28
smaczny
mirosława4 22.08.2012 20:23
pyszna rybka
Anna152 17.08.2012 12:58
pyszniutki
Natalia/tubisiek 19.07.2012 18:44
dla mnie super!
Krystyna32 16.07.2012 14:56
super
mela25 16.07.2012 06:04
smakowicie wygląda
sylwia / sytofala 15.07.2012 21:24
pyszna rybka
ziutula
ziutula 15.07.2012 18:07
niebo w gębie i tyle.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak