Sposób przygotowania

Gotujemy ziemniaki i robimy z nich pure, a raczej ugniatamy lub przepuszczamy przez maszynkę, nie dodajemy ani masła, ani śmietany. Ziemniaki muszą ostygnąć. Ugniecione , zimne ziemniaki dzielimy na cztery części; jedną wyjmujemy i rozkładamy na pozostałe części. W wybrane miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną do poziomu pozostałych części ziemniaków. Dodajemy jajko. Każdą truskawkę owijamy dokładnie ciastem i robimy kule. Knedle wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy na małym ogniu aż wypłyną.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    cudo
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię i polecam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisza1

    bardzo lubię knedle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !