Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLOPS Z ZIOŁAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
czosnek ząbki 3
kajzerka 1/2
jajko 1
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula 1 duża
mleko do moczenia bułki
masło 2 łyżki
tymianek spora garść (cytrynowy)

Przepis i sposób przygotowania na: KLOPS Z ZIOŁAMI

Mięso wraz z jajkiem wymieszać w misce. Tymianek posiekać drobno, czosnek i cebulę zetrzeć na tartce. Wszystko połączyć z mięsem i dobrze wymieszać. Formę do keksówki lub naczynie żaroodporne posmarować połową masła. Wyłożyć masę mięsną posypać majerankiem i pietruszką. Ułożyć na mięsie resztę masła. Piec w termoobiegu 200 C około 40 min.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

3trzecia3 01.08.2012 10:26
wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak