Sposób przygotowania

Tofu, twaróg i jogurt włożyć do blendera, wbić całe jajka i zmiksować na jednolitą masę.
Wiśnie wydrylować i dorzucić do blendera razem z cukrem - ponownie zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w 150ml gorącej wody, po czym dolać wody do pojemnści 1/2 litra i odstawić do czasu, aż zacznie tżeć.
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, wymieszać i pozostawić do spęcznienia - rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej i wlać do masy serowo-wiśniowej.
Zmiksować na najwyższych obrotach i przelać do przygotowanej salaterki.
Wstawić do lodówki na 15-20 minut, żeby lekko stężał - na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie i ponownie wstawić do lodóki.
Wierzch serniczka zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ślinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    mniam mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    właśnie nie jadłam nigdy togu, jaki ma smak?
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    w sensie do czego najbardziej zbliżony?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pyszne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    TOFU to odpowiednik twarogu - jeśli zrobimy go z mleka zakwaszonego, wówczas smakiem przypomina biały ser, natomiast ze słodkiego mleka sojowego jest neutralny w smaku - ale konsystencja, jak w twarogu...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !