Sposób przygotowania

Spód średniej tortownicy wykładamy folią aluminiową,trzymamy w lodówce (powinien być zimny). W rondelku rozgrzewamy pokruszoną czekoladę z dodatkiem śmietanki.Gdy składniki się rozpuszczą,wrzucamy pokruszone herbatniki i mieszamy.Rozkładamy na schłodzonej folii,rozprowadzając równomiernie, ponownie wstawiamy do lodówki.Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,odstawiamy by wystygła.Truskawki myjemy,kremówkę ubijamy na puch,dodając pod koniec ubijania zagęstnik.Spód smarujemy dżemem,wykładamy śmietanę,wstawiamy do lodówki.Gdy zastygnie,rozkładamy truskawki,zalewamy ścinającą się galaretką i ponownie odstawiamy do lodówki.Przed podaniem wysuwamy tort na paterę,kroimy w trójkąty ostrym,cienkim,wygrzanym we wrzątku nożem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !