Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić ciasto. Powinno być luźne i lepkie. Miskę nakryć folią, odstawić na 10 minut by ciasto odpoczęło i znów wyrobić by było elastyczne.

Zostawić na 2 - 2,5 h do wyrośnięcia, w ciepłym miejscu, następnie uformować i przełożyć na natłuszczoną i podsypaną mąką blachę lub wysmarowanej masłem i wysypanej otrębami foremki. Pozostawić do wyrośnięcia.

Przed pieczeniem można posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, obsypać nasionami.

Piec w temperaturze 190 st. przez około 40 - 45 minut, do zbrązowienia skórki.

Studzić na kratce.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    mmmm pyszny domowy chlebek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !