Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle karmelowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 300 gram
masa krówkowa 1/2 puszki
mleko w proszku 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle karmelowe

Mielimy ciasteczka.

Ze zmielonych herbatników odkładamy ok. 3 łyżek na obtoczenie trufli.

Do miseczki wsypujemy herbatnikowy pył i nakładamy około 4 łyżek (dużych) masy karmelowej. Rozcieramy widelcem.

Wsypujemy mleko w proszku i dokładnie łączymy. Gdy będzie za suche wtedy dokładamy kolejną łyżkę masy, aż do momentu gdy osiągnie konsytencję odpowiednią by ulepić kuleczki.

Trufle obtaczamy w zmielonych herbatnikach i wstawiamy do lodówki.

Możemy je także obtoczyć w kakao, pudrze, wiórkach kokosowych...wedle uznania.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.02.2013 08:57
mniam
jozefinach 14.08.2012 08:39
Piękne.
dagmara020 30.07.2012 13:30
pycha
Agnieszka91 15.07.2012 13:00
super dodaje do ulubionych
agunesu 15.07.2012 12:30
szybki przepis na cos dobrego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak