Sposób przygotowania

Mielimy ciasteczka.

Ze zmielonych herbatników odkładamy ok. 3 łyżek na obtoczenie trufli.

Do miseczki wsypujemy herbatnikowy pył i nakładamy około 4 łyżek (dużych) masy karmelowej. Rozcieramy widelcem.

Wsypujemy mleko w proszku i dokładnie łączymy. Gdy będzie za suche wtedy dokładamy kolejną łyżkę masy, aż do momentu gdy osiągnie konsytencję odpowiednią by ulepić kuleczki.

Trufle obtaczamy w zmielonych herbatnikach i wstawiamy do lodówki.

Możemy je także obtoczyć w kakao, pudrze, wiórkach kokosowych...wedle uznania.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    szybki przepis na cos dobrego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super dodaje do ulubionych
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Piękne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !