Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe magdalenki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 70 gram
mąka 110 gram
miód łyżka
esencja waniliowa 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia łyżeczka
jajko 2 sztuki
cukier 70 gram
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe magdalenki

Masło roztapiamy, dodajemy miód, ekstrakt, mieszamy do połączenia się składników i studzimy.

Jajka ubijamy razem z cukrem, wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, na koniec wlewamy masę maślaną i porządniee mieszamy.

Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

Foremki do magdalenek smarujemy masłem, posypujemy mąką i napełniamy ciastem, tak do 2/3 wysokości.

Pieczemy w temp. 180st. do zarumienienia, około 10 minut.

Delikatnie wyjmujemy z foremek i studzimy.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 15.07.2012 13:49
pycha ;)
agunesu 15.07.2012 13:30
pyszne smakolyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak