Sposób przygotowania

1/3 płatków drobno zmielić.

Połamać czekoladę na kawałeczki, włożyć do garnka, wlać ciut ciut mleka (3 łyżki) i umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą. Gdy czekolada się rozpuści wyłączyć gaz.

Do garnka z czekoladą wsypać pokruszone płatki a następnie wsypać pozostałe kuleczki, delikatnie wymieszać łyżką tak by czekolada pokryła wszystki kuleczki.

Tackę przykryć papierem do pieczenia i łyżeczką wykładać porcje kuleczek, wstawić do lodówki by szybciej stężała czekolada.

Rozpuścić białą czekoladę i udekorować nią kuleczki.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !