Sposób przygotowania

Do miseczki wsypujemy kaszę mannę i wykładamy na nią śmietanę, mieszamy ze sobą dokładnie i odstawiamy na ok. godzinkę, tak by kasza napuchła.

Jajka miksujemy z cukrami, dodajemy kaszę ze śmietaną i mąkę z proszkiem, ciągle mieszając.

Zagłębienia w foremce na muffiny wypełniamy do połowy, nakładamy po łyżeczce konfitury i znów uzupełniamy ciastem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (175 st.) i pieczemy ok. 20- 25 minut.

Po wystudzeniu możemy je udekorować.

Ja wymieszałam 3 łyżeczki śmietany z łyżeczką cukru i nakładałam po odrobinie na każdą muffinkę, a na wierzchu ułożyłam wisienki z dżemu.

Smacznego:)


Moja rada: Lepiej nie nakładać surowego ciasta do papilotek gdyż po upieczeniu ciężko będzie je ładnie wyjąć. Ja tak zrobiłam i potem miałam za swoje, ale cóż...człowiek uczy się na błędach ;)

Radzę wysmarować zagłębienia w blaszce masłem i podsypać je mąką. Wtedy muffiny odejdą bez problemu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !