Sposób przygotowania

Filety z kurczaka wypłukać, osuszyć. Ściąć mięso z nierównej strony. Lekko filety stłuc tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawą z obu stron. Wstawić do lodówki na cztery godziny. Kapustę poszatkować, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawić do wystudzenia. Kapustę odcisnąć. Kapustę z cebulą, mięsem gotowanym zemleć w maszynce. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Na każdy filet nałożyć farsz, zwinąć w roladki. Rozgrzać masło klarowane. Na średnim ogniu smażymy roladki na złoty kolor z wszystkich stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !