Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z ogórków gruntowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
sól, cukier do smaku
ogórki gruntowe 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z ogórków gruntowych

Ogórki delikatnie ograć, zetrzeć na tarce jarzynowej o najmniejszych oczkach, następnie doprawić do smaku solą oraz cukrem, wymieszać zalać mlekiem lub gęstą śmietaną i ponownie wymieszać. Na koniec odstawić do lodówki pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 06.09.2012 20:14
dzi?kuje
Kaja35 06.09.2012 20:14
dzi?kuje
Dorian 29.08.2012 15:04
pyszna mizeria
SmacznaPyza 15.07.2012 15:01
zalane mlekiem to bardzo rzadkie będą, zupa ogórkowa :)
parysek10 15.07.2012 13:21
ja zawsze robię ze śmietaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak