Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z rukoli i szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
szpinak 1 opakowanie
pomidory suszone w zalewie 1 szt
parmezan starty 20 dkg
ocet balsamiczny 200 ml
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z rukoli i szpinaku

rukole i szpinak myjemy, osuszamy, układamy na półmisku. na to nakładamy odsączone z zalewy i pokrajane w paski pomidory. ocet balsamiczny z cukrem odparowujemy do gęstości dodajemy sok z cytryny do smaku i studzimy. sosem polewamy sałatę i posypujemy startym parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 26.11.2012 15:55
apetyczna
angelika14 01.09.2012 11:30
świetna sałatka, chciałabym ja spróbować
Wiesława1 26.08.2012 10:15
super
ben-ka 04.08.2012 17:39
apetyczna ....taka kolorowa:)
owca441 22.07.2012 19:34
rewelacja
Aneta41 18.07.2012 23:10
ślicznie wygląda twoja sałatka
Seba 18.07.2012 12:30
pycha
teresa18 17.07.2012 16:45
świetne połączenie
Krystyna32 16.07.2012 15:01
pycha
anemon 15.07.2012 20:15
Pomysłowa sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak