Sposób przygotowania

Strąki papryki umyć, przeciąć razem z ogonkiem (pamiętajmy aby takie papryki z ogonkiem wybrać!). Oczyścić z białych kawałków i nasion. Podpiec w piekarniku 180 ºC 15 minut. Wyjąć, ostudzić. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, włożyć delikatnie papryki, do każdej wbić jajko, tak, żeby nie uszkodzić żółtka. Na jajka wrzucić resztę masła, oprószyć solą i cytrynowym pieprzem. Zapiec się w tem. 160 ºC do ścięcia się jaj(ok. 15 min).

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pomysłowe !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ostatnio bardzo popularne jest takie...danie :) co i rusz na podobne natrafiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawy pomysł, musze spróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prosty aczkolwiek nietuzinkowy pomysł
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    widziałam to już gdzieś niedawno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    a mi się w lodówce papryka marnuje;) ide wykorzystać twój przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    bardzo apetyczne danie,podoba mi sie :)
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !