Sposób przygotowania

Fasolkę opłukać, oczyścić z włókien i przyciąć na końcach. Ugotować al dente w 3 szkl. osolonej wody. Odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić.
Cebulę drobno posiekać i wymieszać w miseczce z chrzanem, musztardą, śmietaną, sosem worcester, solą i pieprzem. Dodać do fasolki, delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na 8 godzin.
Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Osączyć na papierowym ręczniku. Jajka i natkę drobno posiekać.
Fasolkę przełożyć do salaterek i przed podaniem posypać boczkiem, jajkiem i natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !