Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z sosem chrzanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 60 dag
woda 3 szkl.
chrzan ze słoika 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 łyżka
majonez 2 łyżka
sos worcester 0,5 łyżeczka
boczek parzony 20 dag
natka pietruszki 2 łyżka
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
cebula czerwona 0,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z sosem chrzanowym

Fasolkę opłukać, oczyścić z włókien i przyciąć na końcach. Ugotować al dente w 3 szkl. osolonej wody. Odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić.
Cebulę drobno posiekać i wymieszać w miseczce z chrzanem, musztardą, śmietaną, sosem worcester, solą i pieprzem. Dodać do fasolki, delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na 8 godzin.
Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Osączyć na papierowym ręczniku. Jajka i natkę drobno posiekać.
Fasolkę przełożyć do salaterek i przed podaniem posypać boczkiem, jajkiem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.07.2012 07:47
mniam
beata28 17.07.2012 16:20
mmniam
dwa pokoje z kuchnią 15.07.2012 21:59
pięknie podane
aspire5742 15.07.2012 16:01
ciekawe : )
Katarzyna87 15.07.2012 11:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak