Sposób przygotowania

Wieprzowinę myjemy, kroimy na większą kostkę, cebulkę obieramy, kroimy w kosteczkę. Do garnka wrzucamy mięsko i cebulę, całość zalewamy wodą (mięso powinno być przykryte), dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękkości mięsa. Do kubeczka wlewamy 125 ml wody dodajemy mąkę i dokładnie rozrabiamy. Kiedy mięsko jest miękkie dodajemy do niego tarty chrzan i podduszamy około 5 minut by smaki się przegryzły - doprawiamy solą i pieprzem. Całość zalewamy rozrobioną mąką, a następnie zalewamy śmietaną i trzymamy na niewielkim ogniu przez około 3-4 minuty do zgęstnienia sosu. Wieprzowinę podajemy z kaszą jęczmienną i buraczkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    lubię takie smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !