Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty kiszonej 50 dag
suszonej żurawiny 3 g
marchewki 2
jabłka
cebula
sos Vinaigrette
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną odciskamy i drobno kroimy, marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn, cebulkę drobniutko siekamy.
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny foto
2
Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy 2 łyżeczki sosu vinaigrette, sól i pieprz - ponownie mieszamy do połączenia się składników.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej i żurawiny foto
3
Dodajemy suszoną żurawinę i surówka gotowa do podania. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.02.2013 15:22
a gdzie jest żurawina ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak