Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z oranżady

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orężada 2 szklanka
poziomki 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z oranżady

Do zrobienia tej galaretki wybieramy oranżadę w butelce bezbarwną . Oranżadę podgrzewamy . W szklance w gorącej wodzie ok 4 łyżki rozpuszczamy żelatynę . Gdy jest dobrze rozpuszczona wlewamy ją do ciepłej oranżady .Mieszamy . Do foremek wkładamy poziomki i zalewamy galaretka wstawiamy do zastygnięcia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 25.08.2012 17:53
ciekawy pomysł
cukiereczek 15.08.2012 15:38
fajny pomysł
SmacznaPyza 15.07.2012 15:02
po co podgrzewać oranżadę jeśli za chwilę mamy ją schładzać a żelatyna rozpuszczona jest oddzielnie, w wodzie?
parysek10 15.07.2012 13:25
dobry pomysł
Agnieszka91 15.07.2012 13:03
fajny pomysł
iwa643 15.07.2012 06:30
polecam na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak